Barcelona, oameni si locuri

Azi am realizat ca mi-ar trebui o saptamana sa ordonez/arhivez tonele de fotografii pe care le-am facut prin diferite locuri si in multe momente dragi. Orase, oameni, sarbatori, intalniri, evenimente, toate zac laolalta in foldere prafuite  de ani si uitate de vreme.
Nu sunt un mestesugar al culorilor, m-as putea declara chiar profan, nu am nici ultimul racnet de DSLR ori zeci de obiective, ma enervez de multe ori vazand ce “dezastre” imi ies din click, dar imi place imens sa respir lucrurile frumoase din jur si ar fi pacat sa nu le pastrez intr-un coltisor egoist pentru mine. Sunt dovezile mele ca nu traim doar intr-o lume mizera si posaca, sunt dovezile mele ca exista intotdeauna o bucata de rai acolo unde poate te astepti cel mai putin.
Recent, am intalnit o Barcelona vivace in ciuda dificultatilor prin care trece de altfel intreaga Europa. Desi se vede un recul al nivelului de trai  si o scadere a calitatii serviciilor (pana si paella a obosit putin), oamenii si-au pastrat privirea optimista si demnitatea istorica. Daca doriti sa evidentiati prapastia ce inca ne desparte de vest, comparati batrinii lor cu pensionarii nostri. Doar generatiile tinere au nivelat comportamentele, vestimentatia chiar si gandirea (mai putin educatia, dar asta e alta poveste).
Deci, daca e azi, e Barcelona 🙂 Am ales un album de  fotografii care rezuma impresiile mele despre oameni si locuri, sper sa va placa. N-am putut omite graffiti-ul raspandit artistic pe toate obloanele magazinelor, fie ele de lux sau boutique-uri de cartier…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *