Die hard

Brandul de neam(prost)

Motto: “Am început şi noi să fim pâ­mân­teni şi să avem un mesaj cu ei” – M.V.

Trei trăsături definitorii ale neamului carpato-danubiano-pontic:

 1. Elitismul
explicaţie: la botezul -minune al unui bebe -minune al unui cuplu-minune din Rromania desfăşurat high class la “cel mai sofisticat hotel din Paris”, George V, a concertat într-un spectacol -minune, rapsodul – minune, adică Adrian Copilu Minune!
Concert detaliat-minune de Floriana Jucan în Q-magazine

 2. Inteligenţa
explicaţie: am plecat de la un subiect gramatical via zoso şi am aterizat la cel mai academic site pe care l-am văzut în scurta mea carieră on-line. Uitaţi-va AICI şi vă rog să-l scroll-uiţi până la capăt!
ps: site-ul apare şi pe blogul Morar&More

UP 25.05.2009 : se pare ca ecourile de “incantare maxima” au ajuns si la detinatorii site-ului mentionat mai sus. L-au schimbat, refresh-uit, au scos agramatismele din text. Alta viata :))

3.Limba dulce ce-o vorbim
 explicaţie: dacă o minoritară din Sfantu Gheorghe îmi zâmbeşte tâmp atunci când o întreb ceva în româneşte şi cheamă ruşinată poliţistul din colţ cu mai multe şanse de a se lămuri ce doresc, cum se face că o majoritară din Strasheni raion Chişinău îmi spuni dulshe la tilifon “ruseşte nu ştii? mi-e cam greu să vorbim moldovineshte”? Cum pot maghiarii să-şi păstreze o identitate lingvistică din 1918 încoace iar românii din Moldova au uitat-o doar în 50 de ani??  

One Comment

  1. inhgeras

    nu-mi vine sa cred ca m-am uitat pe linkul ala pus de tine la “inteligenta”… !!! yacks….ma mir ca nu a crapat internetul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *