Cum sa reusesti la sustinerea unui interviu. 10 pasi simpli!

Te-ai decis sa faci o schimbare? Simti ca jobul actual nu-ti mai satisface asteptarile? Compania la care lucrezi are probleme si realizezi acum ca ai ramas singur intr-un departament altadata numeros? Acum e momentul! Pregateste-te pentru sustinerea unui interviu!

Pasii sunt simpli:

1. Acceseaza site-urile specializate din online. Aplica pentru posturile libere de Contabil Senior, desi ai lucrat numai ca secretara.

2. Ataseaza la CV o poza sugestiva facuta pe plaja  la Albena si, optional, una din Bamboo la 4 dimineata.

3. Cinci ani experienta minim? Ai sigur! In fiecare seara ti-ai calculat cati bani iti mai raman pana la urmatorul salariu, dupa ce ai platit 10 lei pentru o apa plata in Centrul Vechi. Toata lumea se pricepe la cifre.

4. Studii de specialitate? Sa fim seriosi, toti suntem datori in viata cu un master la Spiru Haret!

5. Ai primit o invitatie pentru sustinerea unui interviu? Programeaza-te numai dupa ora 18! Dimineata te scoli mai greu si este dovedit ca lucrurile bune incep dupa programul de lucru.

youre awsome

 

6. Ar fi bine sa faci un reserch despre companie? In nici un caz! Toate-s la fel si oricum isi vor pierde timpul cu tine sa-ti explice cine sunt si ce vor.

7. Ti-au cerut sa confirmi interviul cu minim doua ore inainte? Sa te lase cu fitele astea inutile, daca vrei te duci, daca nu, nu.

8. Ar fi bine sa-ti verifici adresa exacta a sediului potentialului angajator? Pai unde ar mai fi frumusetea ratacitului pe strazi dupa ce te-a lasat autobuzul 104 la colt? Unde ar mai fi importanta de sine daca nu te-ar astepta cineva 45 de minute sa-ti verifice talentul tau de a gasi scuze puerile?

9. Refuza categoric orice interviu tehnic! Daca totusi n-ai loc de intors, suna-ti prietena de la Deloitte si dicteaza-i intrebarile! Se stie ca important nu e ce cunosti ci pe cine cunosti.

10. Cere hotarat detalii privind cate teambuilding-uri se fac pe an si daca locatiile sunt mai jos de 4 stele. Sugereaza ca ti-ai dori masina de serviciu cu sofer, pana vei reusi sa-ti iei carnetul categoria B la Pitesti.

 

Job interview it’s like an accident sex: “We will keep in touch!”

 

 

4 Comments

  1. flo

    nu e nimic de evitat din aceste 10 tehnici . oricum acesti corporatisti pe stil nou vor prelua fraiele economei romanesti si imi vor plati pensia de mizerie . sper din tot sufletul ca asta va fi punctul de inflexiune spre o ordne normala a valorilor , altminteri nu cred ca vor mai ramane in tara asta decat cateva babe care sa se minuneze de deliciile telefoniei mobile si efectele nemaivazute ale vreunui praf de curatat (vezi reclamele pe TV) .

    1. @flo: Nu-s de evitat, doar se intampla

  2. Cristina

    Nu vreau sa supralicitez, dar mi se pare un paradox intre putinatatea joburilor de pe piata si indolenta celor care isi cauta un loc de munca. Trist si adevarat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *