Die hard

Fantomele Internetului

Intr-o discutie elevata purtata in jurul unei sticle de Jack πŸ™‚ am atins problemele filozofice legate de mostenirea internautica a celor plecati, uneori prea curand, dintre noi. Adrese de mail, blog-uri, conturi de facebook, twitter, linkedin etc., o uriasa cantitate de informatii personale, secrete ascunse in spatele unor parole inexpugnabile (?!). N-am ajuns la o concluzie coerenta, datorita probabil licorii bahice.
Am abandonat subiectul pana cand, ieri, am primit acest (click pe poza) mail:


Da, Corina Martis was my friend, am petrecut momente frumoase impreuna, dar din octombrie anul trecut se uita zambind la noi din postura de inger, destinul harazandu-i sa ajunga in inaltimi, acolo unde i-a placut intotdeana. Fatidic, a cazut intr-o prapastie de pe varfurile Bucegilor, muntele care a indragit-o si care probabil a vrut s-o pastreze pentru eternitate.

Las la o parte faptul ca mailul primit este un spam ordinar, care iti cere datele si parolele adreselor de mail pe care le detii (aviz amatorilor!). Astfel de practici exista si in portofoliul multor retele de socializare “serioase”.

De aceea stau si ma intreb: ce facem cu profilul de facebook al Corinei? dar cu reteaua de pe Linkedin? Pana cand vor trai ca niste fantome ale internetului si ne vor bantuiΒ  mailurile, messengerul si celelalte unghere virtuale stocate pe servere in 0 si 1?

4 Comments

 1. Anca

  Buna ziua,
  Tot prin internet am dat si eu de dumneavoastra. Va doresc numai bine. Cred ca sunteti o persoana deosebita. Pacat ca si … scarbita?…Va acord circumstante atenuante. Poate aveti motive. Imi pare rau pentru intamplarea nefericita expusa.

  1. Multumesc pentru urari, asemenea.
   De ce vi se pare insa ca as fi o persoana “scarbita”? πŸ™‚ Atitudinea mea online ar sugera asta?

 2. inhgeras

  Cateodata ma concolez cu o pagina ramas neinchisa …ma gandesc la “linked in”…
  Pentru cei care au pierdut pe cineva drag, cum este Corina, e-bucatile sunt ultimele bucurii.

  ps. stii ca ma mai lovesc de mailuri de la ea si le recitesc si am si senzatia ca parca mi-a scris ieri….

 3. Ma oftic. Ma oftic ca in lista mea am numai gasculite blonde care pun botu’ . Dar nu-l pun oriunde ci la vrajeala ieftina de la hi5 ,infoaxe , tubely.com si alte site-uri de socializare care trimit invitatii in numele unora din lista lor de mess. Deoarece au prea multa lene sa citeasca cu atentie spamul baga la repezeala parola lor de messenger devenind veriga proasta si blonda din ingeniosul script de “agatare” de noi adrese de e-mail .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *