I am legend

Material de studiu

Recunosc ca internetul mi-a acaparat cea mai mare parte din timpul meu cotidian, inglobandu-ma in diversitatea lui , alungandu-ma de la activitati dragi mie si pentru care invoc lipsa timpului ca sa-mi gasesc o nemeritata justificare. Stau absorbit in fata unui ecran rece si devorez mail-uri, forumuri de specialitate, grupuri de discutii, magazine on-line, stiri “calde” , revista presei, invitatii la diverse manifestari la care m-as duce cu placere dar www.-urile nu ma lasa si tot asa pana la infinit, o nebuloasa pe care o uiti intr-un week-end la munte fara wirelles in camera dar care te hipnotizeaza din nou in fiecare luni dimineata de la prima cafea si tigara.

Probabil ca doar un efort de vointa extrem m-ar rupe de (ne)placerea internetului dar cine stie am timp sa fac un asemenea efort (s-au mai comod ar fi: sanatatea nu-mi permite)

As vrea sa cunosc pe cineva care sa-mi dea o tehnica ideala de a filtra toptanul de informatii primite voluntar/involuntar o tehnica de timp si spatiu.

Nu cu multa vreme in urma s-a lansat agresiv un site apartinand celor de la Rentrop & Straton www.contabilul.ro (domeniu pe care am vrut la un moment dat sa-l rezerv dar care a carui denumire mi se pare si acum greoaie si neinteresanta) , atractiv ca look si bine conturat.

Nesaturat de scrisorile primite zilnic de la ei cu ofertele de abonare la “n” consilieri care mai de care specializati, m-am abonat si la newsletter-ul site-ului pentru a nu pierde cine stie ce informatii “esentiale” . Daca la inceput am primit cateva materiale cu referiri la studii de caz, majoritatea interpretate in spiritul legislatiei vechi de cativa ani ( leasing sau impozite locale) de ceva timp mi-au umplut mail-u’ cu articole luate din cotidianele centrale. Ce mi se pare ciudat este ca le trimit de-a valma fara macar sa verifice continutul articolelor care de multe ori sunt la stadiu de zvonistica si care nu au nimic in comun cu parerea unor specialisti. Pe langa toata aceasta maculatura mai trimit si alte editoriale “arzatoare” din domeniul financiar contabil cum ar fi: “Cunoasteti-va cu ajutorul culorilor” sau “Apa – esenta vietii” sau “Predictiile astrale pentru anul 2007 – dragoste, bani, sanatate, cariera” sau “Alimentele aduc fericire” sau …

In total peste 50 / 60 de mesaje tip newsletter primite in mai putin de 3 saptamani

12 Comments

 1. LEXUS

  degeaba 🙂
  ma onoreaza in continuare cu insistenta

 2. pai sa-ti spun un secret
  scrii cu cele mai mari litere, ingrosat si subliniat, pana nu o sa mai primesti… uneori merge ca ii deranjeaza la ochi

 3. *Ana

  “Blocked senders list” sau “Junk e-mail” …

  Daca te abonezi la horoscopul zilnic esti mai in avantaj 😉

 4. cel mai sanatos ar fi sa nu mai trimita ei nu sa le blochezi tu
  saaaaaau… ii amenintiti ca le dai mail-ul in filtre de spam si nu o sa mai primeasca nimeni mailuri de la ei
  stiam intr-o vreme un site unde baga-i adresa de mail si ala facea filtru peste tot… nu se mai primeau mailuri de la acea adresa

 5. Sara

  Pe mine ma langa Newsletter ma streseaza rau cu telefoanele, si cate trei pe zi. Deja simt ca nu mai suport. Incontinuu transmit prin receptionera ca nu sunt iar ei continua, si continua…. Mi-am zis in barba ca la urmatorul o sa le spun verde in fata ca sunt agresivi si sa ma lase naibi in pace.

 6. Sara

  Pe mine ma langa Newsletter ma streseaza rau cu telefoanele, si cate trei pe zi. Deja simt ca nu mai suport. Incontinuu transmit prin receptionera ca nu sunt iar ei continua, si continua…. Mi-am zis in barba ca la urmatorul o sa le spun verde in fata ca sunt agresivi si sa ma lase naibi in pace.

  … si …era sa uit…. felicitari pentru blog!!!!

 7. lidia

  ai o idee buna…
  cu privire la tot felul de Newsletter… sa fi informat e un lucru foarte important.. dar mai avem nevoie si de altceva… si mie mi sa intampala sa imi dau seama ca e doua dimineata si sunt pe net si citesc diferite articole din capital sau wallstreet, sau diferite formuri de specialitate, cu acestea imi hranesc intelectul, dar intrebarea mea e cu ce ne mai hranim noi sufletul……

 8. cu ce il hraneai si inainte

 9. LEXUS

  Frustrant este sa constati ca te “hranesti” cu o multime de chestii inutile, care vin de-a valma, care uneori ti se par interesante dar pe care le uiti a doua zi. Obsesia mea este de a gasi un filtru ideal, un “asistent personal” virtual care sa-mi retina daor ce ma intereseaza 😀

 10. FBoji

  Daca ai reusi sa gasesti filtrul ai primi un premiu Nobel inventat special in acest scop 😀

 11. tatiana

  Mai incerc o data:
  contabilul.ro naspa!
  cred ca ne desc4rca0 s5 fara e5!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *