Die hard

Momente istorice

Dupa ce vinde brosurici expirate pe post de “informatii vitale” in industria web2.0, fostul saptamanal economic ajuns acum la periferia continutului de calitate ne anunta un alt  moment istoric : rata la banca a devenit in anul de  gratie 2010 mai mica decat chiria unui apartament comunist. Il informez pe redactorul ce tocmai a descoperit apa calda de la bloc ca in 2008 de exemplu,  chiria medie pentru un ap de 2 camere intr-un cartier linistit din sectorul 3 ajungea la 550 euro,  iar rata unui credit de 70.000 euro nu sarea de 500 euro la un Euribor +3,4 %.  Da, stiu, pretul de vanzare era 90.000 euro dar nici o banca nu-ti facea/face ipotecar fara avans. Mai usor cu momentele isterice pe scari …

Sunt mai mult decat dezamagit de trendul ultimilor ani ai revistei, am fost abonat multi ani la randul, in studentie era sursa primara de inspiratie pentru proiecte si referate, nu vreau sa dau nume dar erau redactori ale caror concluzii le tratam ca pe adevarate postulate.

PS: cica chiria medie e acum de 364 euro; oare de ce stau cu un apartament mobilat/utilat neinchiriat de 2 luni, intr-o zona mai mult decat decenta in conditiile in care n-am solicitat “decat” 300 euro?

2 Comments

  1. Sorina Vranau

    Raspunsul la PS e simplu:Pentru ca ai solicitat “doar” 300 euro.Cu suma asta nu esti in “tendinte”
    Sunt de acord cu faptul ca revista capital a scazut in ultimii ani.Pana prin 2005-2006 puteai sa iei de bune cele scrise in articolele publicate.A devenit “comerciala”,ca intreaga presa.Sper sa nu ajung sa vad poze cu “fata de la pg.5″.Unele articole par scrise la comanda si asa cred ca se si intampla.Sa punem pe seama migrarii unor”specialisti” spre alte publicatii valoarea de astazi a revistei?

    1. Pai “tendintele” sunt declamate in revista Capital 🙂
      Si pentru mine e curios cum a ajuns o revista de acest gen la un asemenea nivel sczut de continut. Poate pentru ca nu avea concurenta? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *