Die hard

Pacientul mort

Pacientul mort devine inutil. Nu mai plateste impozite, nu mai aduce profit, nu mai da spaga. Pacientul mort pune lacatul pe viata economica si considera ca a dat o teapa sistemului cat si lui insusi. Care nu l-a lasat sa traiasca.

Pacientul e mort si pentru ca chirurgul opereza dupa ureche. Citind tratate de fizica in loc de carti de medicina. Fiind convins ca e bine sa taie plamanii atunci cand te doare un deget. Si de frica directorului, suparat ca nu a indeplinit norma de operatii. Si nu a atins targetul de organe. Nu conteaza ca familia decedatului va castiga peste ani procesul cu spitalul, impingand-ul sa plateasca despagubiri oneste. Stie ca legile il ajuta. Poate plati in rate, cand si cum are chef.

Cam asta se intampla in acest moment in tot spitalul ANAF. De nebuni. 

pacientul mort

Ati urmarit probabil stirile prvind listele de datornici publicate de catre Aparatul Fiscal. S-au realizat topuri, s-au calculat procente din PIB.
Pentru mine interesant a fost un aspect pe care nu l-a comentat nimeni: Sumele considerate restante de catre ANAF dar CONTESTATE de catre contribuabili se ridica la peste 5 miliarde de lei! Da,  peste 1, 1 MILIARDE de euro sunt in diferite faze de judecata, de la partea administrativa pana la procese in contencios.  Aici se adauga accesoriile si nici macar n-am mai luat in calcul persoanele fizice.

Suma este imensa, nici macar nu o puteam calcula initial, si stiu de asemena ca majoritatea contestatiilor se fac pe fundamentul abuzurilor.

Dar ce folos? Mecanismele legislatiei actuale favorizeaza statul mai rau ca intr-o dictatura militara. Precesele pot dura la infinit. In acest timp, inspectorii fac plangeri penale pe banda rulanta, blocand  astfel solutionarea contestatiilor administrative, executarile silite sunt la ordinea zilei, sechestru asigurator a devenit o moda pentru fiecare functionar antifrauda care iti intra pe poarta si nu-i place ca are culoarea verde.

Firmele se sufoca, prejudiciile nu se recupereaza, pacientul este declarat mort inainte de a i se pregati foaia de internare. 

doctorul ANAF

 

Mai mult, mii de oameni isi pierd slujbele, devenind asistati sociali pe spinarea doctorului. Care nu stie alta solutie decat sa mearga la ceilalti pacienti si sa le ceara o taxa suplimentara … de inmormantare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *