I am legend

Ultra/mega/slim/notebook

De ceva vreme ma pregatesc emotional si bugetar sa-mi fac cadou un ultrabook care, sper eu, sa-mi mai potoleasca stresul activitatii cotidiene. Ceva intre tableta buna pentru hoinarit pe facebook plus cotizat cu cardu’ in AppStore si laptopul de tzshpe inches cu tastatura extinsa ce zace mai mult pe biroul de acasa. Acel gadget care sa-mi asigure mobilitate, functionalitate, autonomie si …atasare.
Este evident ca achizitionarea unui echipament electronic a devenit in zilele noastre mai dificila decat Drumul Golgotei. De la un simplu televizor la console de jocuri, de la smartphone pana la o banala imprimanta, ofertele sunt ametitoare, zeci de producatori ce se invart in jurul cozii. Si daca ai ghinionul sa intri pe un forum de specialitate in cautarea unori impresii “obiective” risti sa ramai prostit in fata calculatorului cateva zile:
“produsul X e depasit! A aparut seria AAZZ mai usor cu 24,58 grame”. Baieti, mana mea stanga duce mai mult decat atat 🙂
” sa nu-ti iei marca Y, e doar marketing”. Mai stiti produse care se vand singure?
“daca n-ai un terra de hard esti pierdut” . Exista un banc din seria oldies but goldies: Hai s-o punem de-o petrecere; tu aduci berea, tu aduci micii eu vin cu fetele. Super! Cate? Cam 500 de Giga”
Si putem continua la nesfarsit.

Inclusiv pe bloguri, descrierile sunt,  in general,  standard tehnice conform fisei de produs, prea putine sugestii de intrebuintare sau sfaturi de smartshopper.
Ce vreau eu? Un ultrabook ce-mi poate oferi:
– o autonomie cat de o  prezentare powerpoint de 30 minute, sa zicem;
– o memorie optima care sa gestioneze simultan documente “office”, browser, mail, internet banking si eventual un remote
– posibilitatea rularii unor programe de management si analiza financiara (nu merg pe IOS OS X deci exclus Mac, din pacate);
– conectivitate;
– vizualizarea de continut video in conditii decente.
Daca nu cer prea mult, astept sugestii si reclamatii pertinente, poate prind “black friday” chiar de ziua mea 🙂
Nu specific limitele de buget, sa nu influentez alegerile.

One Comment

  1. Lucian

    Hi,
    Daca singurul motiv pt care nu iei in calcul Mac este ca aplicatiile de care ai nevoie nu merg pe OS X (nu iOS, ala e doar pe mobile) si altfel ai fi considerat un MB Air sau MBP de 13″.. atunci nu te bloca in asta. Eu am trecut pe mac de vreo 5+ ani si ma felicit constant de-atunci. Asta in conditiile in care si aplicatia mea principala de lucru e Win-only. Folosesc Windows in virtual machine (VMware/Parallels) si merge incredibil de bine, ba chiar mai bine decit nativ pe multe alte sisteme. Sistemul de operare face o diferenta uriasa. Mai vb daca vrei orice fel de detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *